Бесплатни уџбеници, школска 2021/22.

Поштовани родитељи,

Министарство просвете, науке и технолошког развоја планира пројекат набавке уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа.

Право на бесплатне уџбенике остварују:
– ученици из социјално/материјално угрожених породица (примаоци новчане социјалне помоћи);
– ученици који основно образовање и васпитање стичу по индивидуалном образовном плану;
– ученици са сметњама у развоју и инвалидитетом који образовно-васпитни рад не остварују по индивидуалном образовном плану, али имају потребу за прилагођавањем (увећани фонт, Брајево писмо, електронски формат);
– ученици основних школа који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему образовања и васпитања.

Формулар можете преузети овде.

Уколико је дете треће или свако наредно у систему образовања, потребно је за старију децу приложити потврду о статусу (потврда факултета, средње школе, неке друге основне школе).

Уколико су старија деца ученици ОШ Краљ Петар Први, наведите њихово име, презиме, разред и одељење. (Као у формулару молбе.)

Уколико је дете прималац социјалне помоћи, потребно је приложити решење или копију решења о примању помоћи.

Уколико ученик основно образовање и васпитање стиче по индивидуалном образовном плану, или има потребу за прилагођавањем (увећани фонт, Брајево писмо, електронски формат), школа ће сама извршити пријаву.

Последњи термин за достављање молби секретаријату школе је петак 26. фебруар 2021. године.

Због ванредних околности, родитељи молбе и прилоге могу доставити и електронским путем на мејл: direktor@oskraljpetarprvi.edu.rs.

Младен Стевановић
директор