Корак по корак кроз Београд

У одељењу 2/2 се од почетка школске године реализује пројекат „Корак по корак кроз Београд“ учитељице Светлане Гавриловић. Започео је обиласком најближе околине школе. Ученици су већ првог дана посетили Делијску чесму и Делијску улицу.

После обиласка чесме Мехмед-паше Соколовића, на Калемегдану смо погледали  и макету замка деспота Стефана Лазаревића код Победника.

У обиласку чесми, на ред је дошла и Чукур чесма. Она  је посебно била занимљива ученицима због дечака који је ту страдао – Саве.

Приликом одласка у нашу омиљену библиотеку, обишли смо и Студентски парк, погледали споменике који тамо постоје, научили доста.

 

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

 

УГЛЕДНИ ТЕМАТСКИ ДАН – БЕОГРАД

У четвртак 22. 10. у одељењу 2/2 реализован је тематски дан посвећен Београду. Ученици су током часа математике сазнали како се Београд звао у прошлости (Сингидунум) и ко га је први населио (Келти). На часу српског језика правилно су записани објекти које смо посетили током пројекта. Час света око нас био је сачињен из два дела: у једном смо записали на временској траци детаље из прошлости, а касније и положај: Старог града Београда, Новог Београда и Земуна, као и Великог ратног острва. Наш дан се продужио и на петак, па је једног дана израђен колаж сачињен од зграда и истовремено уређени панои у учиуоници и у ходнику, а затим у учионици сачињена и макета. И док се радило, пратила нас је песма Ђорђа Марјановића – „Београде, Београде“…