VIII разред – Лариса Стамболија

У петак, 23. децембра током првог часа за ученике осмог разреда одржан је квиз општег знања. Квиз се састојао од 30 питања, по три из сваког од следећих 10 предмета: биологија, географија, хемија, физика, математика, српски језик, енглески језик, немачки језик, техничко и информатичко образовање, историја. Оно што је квиз ученицима учинило још занимљивијим било је то што је постављен на интернет платформи „Кахоот!“ која омогућава ученицима гласање за тачан одговор путем мобилних телефона.

У квизу је учествовало око 60 ученика осмог разреда, по око 15 из сваког од четири одељења. Због мањих техничких проблема, али и због динамичности квиза, ученици су били повезани у групе од по два, три или четири члана. Током квиза атмосфера је била узбудљива и весела. Већина ученика умела је да одовори на питања, што је добар знак, јер су питања из сваког предмета била конципирана као нешто што би ученик осмог разреда требало да зна.

Ученици свакако воле да се такмиче, а воле и своје мобилне телефоне, овај квиз уједињује то двоје, тако да је пун погодак за освежење наставе. Сигурно ћемо поновити ову активност.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.